therealdesign

Konstföreläsningar TKV - 70 årsprogram

23 januari kl. 19.00 på Karby Gård
Karl Mårtens ”När intuitionen får styra”
Karl Mårtens har utställning på Karby Gård den 13-28 januari. Han kommer att presentera sitt sätt att måla och hur han använder intuitionen när han gestaltar sina fåglar. Det kommer också att handla om litografikonstens utmaningar.
Inträde: 150 kronor, 125 för medlemmar i TKV. Kaffe med kaka ingår.

27 februari kl. 19.00 på Karby Gård
Kerstin Törngren Lind ”Om pärlor i konsten och konsten att fiska pärlor”
Kerstin Törngren har tillsammans med sin man en pågående utställning på Karby Gård. Vi kommer att få höra om pärlor, om pärlor i konsten och om hennes erfarenheter av pärlfiske i Laholmsbukten, där hon haft sin uppväxt. Hon kommer också att berätta för oss om hur detta influerat hennes arbete med keramiken.
Inträde: 150 kronor, 125 för medlemmar i TKV. Kaffe med kaka ingår.

10 april kl. 19.00 på Karby Gård
Göran Ståhle ”Att se eller att veta”
Konstpedagogen och konstkännaren Göran Ståhle är en av Stockholms mest erfarna konstguider. Han kommer att föreläsa utifrån följande frågeställningar: Räcker det med att se för att förstå konst? Hur mycket måste betraktaren veta på förhand för att förstå konstnärens intentioner, en kulturs symbolspråk? Hur mycket förkunskap måste man ha för att förstå t.ex. en målning från 1400-talet? Finns det metoder för konstförståelse som går att använda både på den antika konsten och samtidskonsten? Reflexioner kring denna problematik varvas med bildexempel från olika konstnärer och epoker. Allt ifrån bysantinska mosaiker till Frida Kahlo…
I samarbete med ABF.
Inträde: 150 kronor, 125 för medlemmar i TKV. Kaffe med kaka ingår.

Aktuellt

Täby konstvänner © 2012 | All rights reserved