therealdesign

Sett och Hört

Konstföreläsning av Karl Mårtens den 23 januari 2018.

Många konstintresserade samlades på Karby gård för att höra honom berätta om sin konst och konsten att göra litografier. En trevlig och mycket uppskattad kväll!

20180123 200814       20180123 200850

 

 

 

 

 

 

 

Besök på Hertha Hillfons museum 14/9 2017

Hertha

En kväll med Malena, Karin och Hertha

En regnvåt septemberkväll tog sig 24 konstvänner till Svensksundsvägen 21 på Skeppsholmen för att njuta av Hertha Hillfons konst.
Platsen är Gamla Badhuset, granne med Moderna Museet. Hertha Hillfon c/o Skeppsholmen öppnade i mars 2017 och har initierats och drivs av den ideella föreningen Hertha Hillfons Vänner med stöd från Stockholms stad.
Vi togs emot med flädersaft och skorpor, innan Malena Wellander, verksamhetsansvarig, hälsade oss välkomna och utnämnde oss till pionjärer. Täby Konstvänner var nämligen den första grupp, som beställt en visning. Som tack förärades alla den vackra katalogen, som gavs ut vid invigningsutställningen.
Därefter tog Karin Rognedal över och berättade om skulptören och keramikern Hertha Hillfons liv och skapande. Karin hade stått Hertha mycket nära under de sista åren av Herthas liv och dessutom suttit modell vid ett flertal tillfällen. Det var med mycket glädje och stor inlevelse som Karin delade med sig av sina upplevelser med Hertha. En mycket uppskattad visning.
Intresset för besöket var stort och alla fick inte plats. Därför planerar vi att göra ett nytt besök så småningom.

Ann-Christine Aggeborn

 

 

 

Folksambesök den 9 februari och 28 november 2017.


En skyskrapa på Söder i Stockholm lockade TKV en kväll. En byggnad 89 m hög, 2800 fönster, klädd i blästrad Ekebergmarmor med blå plattor av emalj och som invigdes 1960. Där mötte Sven Karels mångårig medarbetare på Folksam och som det visade sig kunde sitt hus! I entrén hängde gobeläng av Barbro Nilsson, 5,5 m hög o 24 m lång. Stig förde oss vidare med hiss via skulpturer av Carl Eldh, glasmosaik av Sven X:et Eriksson, möbler specialbeställda av Carl Malmsten, mattor av Märta Måås Fjetterström. I en matsal sprakade väggarna av stora målningar av Isaak Grunewald! Ytterligare en trappa upp och vi når våning 27! Där konkurrerar Malmstens galleri med möbler och utsökt konst med vidunderlig utsikt över hela Stockholm i olika väderstreck! Nåväl Stig för oss därefter tillbaka till nutiden via en korridor med litografier med enbart fågelmotiv och med fågelsång till dagens kontorsrum - allaktivitetsrum (kontorslandskap) där vi förstummades av dagens arbetsmiljö!! Högst intressant besök! / Susanne Jubell

  

Täby konstvänner © 2012 | All rights reserved